Πώς θα γίνει η μεταβίβαση της Καλογήρου στον όμιλο Φάις

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 11:08
UPD:11:08

Της Σοφίας Εμμανουήλ

Στην VETRIA AE, που εκπροσωπείται από τη Λούση Φάις - με μετόχους νομικά πρόσωπα συμφερόντων του Σαμ Φάις και την Αττικά Πολυκαταστήματα σε ποσοστό τουλάχιστον 10% (η μετοχική σύνθεση μένει να οριστικοποιηθεί) – θα μεταβιβαστεί η Λεμονής ΑΕ Υποδημάτων και Δερμάτινων Ειδών με διακριτικό τίτλο “Καλογήρου”.

Η νέα εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων ύψους 12 εκατ. ευρώ μέχρι την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης. Με τα χρήματα αυτά θα αποκατασταθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της υπό εξυγίανση εταιρείας, καθώς θα αξιοποιηθούν για την αγορά εμπορευμάτων, την εκμίσθωση και εξοπλισμό καταστημάτων, την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της νέας εταιρείας και την υλοποίηση του business plan.

Στόχος είναι η συμφωνία εξυγίανσης να κατατεθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου μέχρι την 31.7.2017 για υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 106 β και δ, του Ν. 3588/2007.

Σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης της Καλογήρου που υπέγραψαν οι εμπλεκόμενες πλευρές η νεα εταιρεία θα αναλάβει 15 εκατ. ευρώ του υφιστάμενου δανεισμού και θα έχει βασικό μέτοχο τον Σαμ Φάις με ποσοστό τουλάχιστον 51% μέχρι την ολοκλήρωση τη συμφωνιας και την οριστικοποίηση της μετοχικής της σύνθεσης. Τα συμβαλλόμενα μέλη της οικογένειας Λεμονή αντίστοιχα θα κατέχουν μέχρι 15% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας.

Το σχέδιο διάσωσης προβλέπει ενδιάμεση χρηματοδότηση έως 3 εκατ. ευρώ, χορήγηση ορίου έκδοσης εγγυητικών επιστολών έως 14,5 εκατ. ευρώ ενώ στο πλαίσιο των εγγυήσεων μεταβιβάζοναι στη νέα εταιρεία και ακίνητα. Επίσης διατηρείται το δίκτυο καταστημάτων της Καλογήρου γι' αυτό και ο νέος επενδυτής θα πρέπει στο τρέχον διάστημα να εξασφαλίσει συμφωνίες με τους εκμισθωτές.

Μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα μειωθεί ο υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός κατά 5,9 εκατ. ευρώ μέσω μεταβίβασης στα πιστωτικά ιδρύματα ή σε εταιρεία ειδικού σκοπού ακινήτων της Καλογήρου – γραφεία, αποθήκες και καταστήματα. Επίσης θα μεταφερθούν στην νέα εταιρεία ανεξόφλητες απαιτήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ οι οποίες θα διακανονισθούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα