Καλογήρου: Συνάντηση για το σχέδιο διάσωσης

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 13:26
UPD:13:36

Από την έντυπη έκδοση

Τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις γύρω από το σχέδιο διάσωσης της Καλογήρου -που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων- επιβεβαίωσαν τα συμπεράσματα τριμερούς συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον γ.γ. του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, ο νομικός σύμβουλος και στελέχη της εταιρείας Καλογήρου παρείχαν ενημέρωση για τις συζητήσεις που διενεργούν αυτό το διάστημα με τις τράπεζες και τον όμιλο του επιχειρηματία Σάμι Φάις προκειμένου να συμφωνηθεί business plan για τη διάσωση της δραστηριότητας.

Αν και δεν υπήρξε πληροφόρηση για τις παραμέτρους της μετάβασης στον νέο μέτοχο, αναφέρθηκε ότι οι συνομιλίες ολοκληρώνονται σύντομα, ενώ το business plan θα εγγυάται όλες τις θέσεις εργασίας (380, μετά τις αποχωρήσεις ορισμένων κατά την πρόσφατη περίοδο της αβεβαιότητας).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστικών φορέων, η καταβολή δεδουλευμένων -υποχρεώσεις που δεν ξεπερνούν τον 1,5 μήνα- θα πραγματοποιηθεί έως τις 10 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα