Sony: Eκτός στόχου οι πωλήσεις του PlayStation 3 στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2006 11:34

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 197.000 κομμάτια PlayStation 3 πούλησε η Sony Corp. στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, χάνοντας κατά το ήμισυ τον στόχο για αρχικές φορτώσεις μετά τις ελλείψεις μερών, που περιόρισαν την παραγωγή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών NPD Group Inc.

To Wii της Nintendo Co., που λανσαρίστηκε επίσης τον περασμένο μήνα, πούλησε 476.000 κομμάτια, σύμφωνα με την NPD, με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Xbox 360 της Microsoft Corp., που διατέθηκε πέρυσι στην αγορά, πούλησε 511.000 κομμάτια.

Η Sony σχεδίαζε να κατασκευάσει 400.000 παιχνίδια που θα διατίθεντο κατά το λανσάρισμά τους στην αγορά των ΗΠΑ στις 17 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία, που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές της για την κάλυψη της ζήτησης στις ΗΠΑ, αντικατέστησε τον δημιοιυργό του PlayStation Κεν Κουταράγκι, με τον Καζ Χιράϊ, για να ηγηθεί του σκέλους των παιχνιδιών της.

Το Wii ευνοείται από τις θετικές κριτικές που απέσπασε και την τιμή του, στα 250 δολ. το ένα, το ήμισυ του κόστους του φθηνότερου PlayStation 3.

Oι αμερικανικές μετοχές της Sony, σημείωσαν άνοδο 16 σεντς, φθάνοντας χθες στα 39,90 δολ. η μία στις 4 μ.μ. στη Ν. Υόρκη. Οι μετοχές της Microsoft, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, υποχώρησαν 14 σεντς, φθάνοντας στα 28,85 δολ. η μία στο Nasdaq. Οι μετοχές της Nintendo, κέρδισαν 270 γιέν, φθάνοντας στα 27.300 γιέν η μία στην Οσάκα.

Η Nintendo, που εξάγει 250.000 Wii στις ΗΠΑ, δεν μπορεί επίσης να καλύψει τη ζήτηση, σύμφωνα με τους αναλυτές της NDP, που θεωρούν ότι οι πωλήσεις θα ήταν υψηλότερες εάν υπήρχαν αποθέματα.

Η Nintendo θα επιτύχει την πρόβλεψη για εξαγωγές 2 εκατ. συσκευών Wii στις ΗΠΑ το 2006, ενώ σχεδιάζει να εξάγει άλλα 4 εκατ. παιχνίδια διεθνώς μέχρι τα τέλη του έτους.

Το Χbox 360, που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2005, άρχισε να βελτιώνει τις πωλήσεις του από τη μείωσή τους το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την NPD, η Microsoft ήταν πρώτη σε πωλήσεις παιχνιδιών τον Νοέμβριο με 1 εκατ. παιχνίδια.

Η Microsoft ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι ενδέχεται να υπερβεί την πρόβλεψή της για την πώληση 10 εκατ. παιχνιδιών μέχρι τα τέλη του έτους.

Η προηγούμενη έκδοση του PlayStation 2 της Sony ήταν πιο δημοφιλής από οποιαδήποτε άλλη νέα συσκευή, πουλώντας 664.000 κομμάτια. Στόχος της Sony είναι η πώληση 2 εκατ. PlayStation 3 διεθνώς φέτος.

Η NPD συλλέγει τα στοιχεία των πωλήσεων από την πλειονότητα των εταιρειών λιανικής πώλησης των ΗΠΑ. Η εταιρεία δεν έχει στοιχεία από ελάχιστες, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, αλλά κάνει υπολογισμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα