Απώλειες σημειώνει το αργό στην Ασία

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι τα υψηλά παγκόσμια αποθέματα, θα περιορίσουν την επίδραση μιας πιθανής μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ, που παράγει περίπου το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως, θα συναντηθούν στη Νιγηρία στις 14 Δεκεμβρίου και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο δεύτερης μείωσης της παραγωγής τους σε τρεις μήνες. Τα αποθέματα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν 5,3% πέρυσι.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε έως 34 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 61,69 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:41 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 61,80 δολ. το βαρέλι. Νωρίτερα, τα συμβόλαια του αργού σημείωναν άνοδο, φθάνοντας έως τα 62,25 δολ. το βαρέλι.

Στις 8 Δεκεμβρίου το πετρέλαιο υποχώρησε 46 στνς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 62,03 δολ. το βαρέλι, και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Νοεμβρίου, καθώς οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν ότι ο ήπιος καιρός θα διατηρηθεί στα μέγιστα των ΗΠΑ, περιορίζοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης. Οι τιμές, που υποχώρησαν την εβδομάδα που πέρασε 2,2%, βρίσκονται περίπου 0,7% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα