Tata Steel: Υψηλότερη προσφορά από την CSN για την Corus

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 08:25

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ της προσφοράς της για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού της Βρετανίας, Corus Group Plc., προχώρησε η Tata Steel Ltd., κατά 10% στα 4,7 δισ. λίρες στερλίνες (9,2 δισ. δολ.) για να αποτρέψει την προσφορά εξαγοράς της από την Cia. Siderurgica Nacional SA της Βραζιλίας.

Η Tata αύξησε την προσφορά της στις 500 πένες ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η προσφορά είναι 5% υψηλότερα από τις 475 πένες που ανακοίνωσε στις 17 Νοεμβρίου η CSN ότι είναι έτοιμη να προσφέρει. Η Corus, με έδρα το Λονδίνο, εισηγείται τη νέα προσφορά της Tata, η μεγαλύτερη που έχει γίνει από ινδική εταιρεία.

Η CSN και η Tata θέλουν να αγοράσουν την Corus για να αυξήσουν τις μονάδες τους στην Ευρώπη οι οποίες προμηθεύουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford Motor Co. και Volvo AB, αυξάνοντας έτσι τη διαπραγματευτική τους ικανότητα με τις προμηθεύτριες πρώτων υλών. Η αύξηση της ζήτησης ώθησε στα 78 δισ. δολ. τις εμπορικές συναλλαγές στον κλάδο φέτος.

Οι μετοχές της Tata Steel υποχώρησαν έως 3% στο Χρηματιστήριο της Βομβάης και διαπραγματεύθηκαν στις 468,5 ρουπίες η μία, 2,8% χαμηλότερα στις 10:16 π.μ., ώρα Μουμπάϊ. Από τις 20 Οκτωβρίου, όταν η εταιρεία έκανε την πρώτη της προσφορά για την Corus, οι μετοχές της Tata έχουν υποχωρήσει 5,4%. Οι μετοχές της Corus την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσαν άνοδο 5,6% και έκλεισαν στις 500 πένες η μία στις 8 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα