Repco: Απεδέχθη την προσφορά 264 εκατ. δολ. της CCMP Capital Asia

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 08:45

ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ εξαγοράς ύψους 336 εκατ. δολ. Αυστραλίας (264 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από την εταιρεία επενδύσεων CCMP Capital Asia, απεδέχθη η Repco Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης μερών αυτοκινήτων στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι μέτοχοι της Repco θα λάβουν 1,75 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή μετρητά, 22% περισσότερο από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσής της, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι την επίσημη ανακοίνωση. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Repco ανεστάλη από τις 8 Δεκεμβρίου, αναμένοντας την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εξαγορά θα είναι η δεύτερη σε πέντε χρόνια για την Repco. Από τότε που όμιλος επενδύσεων με επικεφαλής την Macquarie Bank Ltd. είχε απόδοση πλέον του 60% πριν από την πώλησή της το 2003, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 45%, καθώς οι τιμές ρεκόρ της βενζίνης, τα υψηλότερα επιτόκια και το υψηλό κόστος δημιουργίας καταστημάτων, ανάγκασαν την εταιρεία να αναθεωρήσει δύο φορές προς τα κάτω την πρόβλεψη των κερδών της.

Η Repco με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, που έχει πλέον των 430 καταστημάτων στη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία, ανακοίνωσε 5% αύξηση των πωλήσεων, στα 909,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας, το δωδεκάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2006. τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 43%, φθάνοντας στα 20,8 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Τη συμφωνία εξαγοράς ανακοίνωσε νωρίτερα η Australian Financial Review. Ο Stephen King, συνεργάτης της CCPM στο Χονγκ Κονγκ δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει το θέμα. Η Repco αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα