Μπασιάκος: Προσλήψεις 200 μόνιμων κτηνιάτρων

Εξέλιξη προσλήψεων το 2006
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 12:39

Την πρόσληψη στο άμεσο μέλλον 200 μόνιμων Κτηνιάτρων, ΠΕ Ζωικής Παραγωγής και Τεχνολόγων Ζωικής Παραγωγής που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, με σκοπό την πληρέστερη διενέργεια των ελέγχων και την πιο αποτελεσματική διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων και της ασφάλειας των καταναλωτών.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Μπασιάκος, με την 12Κ/2006 Προκήρυξη, προκηρύχθηκαν για τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, 62 θέσεις Κτηνιάτρων και 50 θέσεις Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής. Επίσης με το Π.Δ. 88/2006 κατανεμήθηκαν 10 θέσεις Τεχνολόγων Γεωπονίας, για τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και με το υπό έκδοση Π.Δ. κατανέμονται 10 θέσεις Τεχνολόγων Ζωικής Παραγωγής.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, με το υπ΄ αριθ. έγγραφο 325669/17-11-06 και σε συνέχεια την πρόταση του Γ.Λ.Κ. για έγκριση πρόσληψης 50 θέσεων για το υπουργείο, ζητήθηκε κατανομή 15 θέσεων ΠΕ1 Γεωπονικού, εκ των οποίων 5 θα είναι Ζωικής Παραγωγής και 5 Τεχνολόγων Γεωπονίας, εκ των οποίων 2 Τεχνολόγοι Ζωικής Παραγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, το 2006 προσελήφθησαν 139 άτομα περισσότερα από αυτά που υπηρετούσαν το 2005 (26 στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου και 113 στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ).

Στην κατηγορία του εποχιακού προσωπικού, έχουν προσληφθεί 559 άτομα για την τεχνητή σπερματέγχυση και την εφαρμογή του ΟΣΔΕ, για τα Κτηνιατρικά Εργαστήρια και για τα προγράμματα εξυγίανσης του ζωϊκού κεφαλαίου, και 300 άτομα στα Κτηνιατρικά Εργαστήρια και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, για την προληπτική κάλυψη των αναγκών της γρίπης των πτηνών, την οποία συμπληρώνουν 45 στρατιωτικοί Κτηνίατροι και Τεχνολόγοι Ζωικής Παραγωγής.

Ακόμη, οπως αναφέρει ο υπουργός, 40 κτηνίατροι, 10 γεωπόνοι και 27 Τεχνολόγοι Ζωικής Παραγωγής, έχουν προσληφθεί για πρακτική άσκηση δωδεκάμηνης διάρκειας και καλύπτουν ανάγκες τόσο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και των αντίστοιχων Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Παράλληλα αξιοποιείται η δυνατότητα απόσπασης τακτικών υπαλλήλων των νομικών προσώπων εποπτείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΘΙΑΓΕ, ΕΛΟΓ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ) σε υπηρεσίες του υπουργείου, για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα