Symrise: Στα ύψη οι μετοχές την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Μετά την άντληση 1,4 δισ. ευρώ κατά τη δημόσια εγγραφή
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 12:48

ΑΝΟΔΟ 8,1% σημείωσαν κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους οι μετοχές της Symrise AG, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής συστατικών γεύσεων για τρόφιμα στον κόσμο, μετά την άντληση 1,4 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολ.) κατά η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στη Γερμανία φέτος.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 1,39 ευρώ, φθάνοντας στα 18,64 ευρώ η μία κατά τα πρώτα 75 λεπτά της διαπραγμάτευσής τους. Οι Symrise πούλησε 81 εκατ. μετοχές προς 17,25 ευρώ η μία κατά τη δημόσια εγγραφή της, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει μετοχές της στο ευρύ κοινό, καθώς η ζήτηση για πιο εξωτικές γεύσεις από τους πελάτες της ώθησαν τις πωλήσεις στα ύψη. Επίσης η εταιρεία προμηθεύει με συστατικά αρωμάτων την Christian Dior SA και διεκδικεί μερίδιο 8,5% στην αγορά γεύσεων και αρωμάτων ύψους 12,6 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Syrmise διαπραγματεύθηκαν στα 18,22 ευρώ η μία στις 10:16 π.μ. στη Φραγκφούρτη, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,15 δισ. ευρώ. Η σουηδική οικογένεια Wallenberg, είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με μερίδιο 16%.

Η δημόσια εγγραφή ήταν η μεγαλύτερη μέσα στο 2006 στη Γερμανία, υπερβαίνοντας την δημόσια εγγραφή ύψους 1,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο της εταιρείας χημικών Wacker Chemie AG. Σήμερα η Sumrise είπε ότι θα λάβει 652 εκατ. ευρώ από την πώληση των μετοχών, τα οποία θα δαπανήσει στην επέκτασή της και στη μείωση του χρέους της.

Η γερμανική εταιρεία αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο του κλάδου γεύσεων και αρωμάτων στον οποίο δραστηριοποιείται. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 9,1%, φθάνοντας στα 944,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2006 και τα λειτουργικά της κέρδη σημείωσαν αύξηση 34%, φθάνοντας στα 192,2 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της ελβετικής Givaudan SA, της υπ΄αριθμόν ένα εταιρείας στον κλάδο των γεύσεων και αρωμάτων, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 23%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα