Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου για τον ΟΤΕ

Καμία παράταση χρόνου στις διαπραγματεύσεις για τον κανονισμό εργασίας ή για την εκχώρηση των μετοχών
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 14:32
UPD:14:56

Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου και καλής θέλησης για αλλαγή του κανονισμού εργασίας στον ΟΤΕ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο νόμος, εξήγησε, δίνει χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών για διαβουλεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε ο νόμος προβλέπει ότι η αλλαγή γίνεται με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο, αφού -όπως επεσήμανε- δεν μεσολάβησαν μόνο τέσσερις μήνες, αλλά έντεκα και οι διαβουλεύσεις δεν κατέληξαν. Ακολούθως, είπε, η κυβέρνηση προχώρησε στη ρύθμιση.

Ο Θ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε εκτεταμένα και στο θέμα που προέκυψε από τη ρύθμιση που αφορά την εκχώρηση του μάνατζμεντ, καθώς και του πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, ρύθμιση που κατεβάζει τη συμμετοχή του δημοσίου κάτω από το 34%.

Η κυβέρνηση με σαφήνεια είχε αναφερθεί στο πρόγραμμά της για τις ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, σημείωσε. Αυτή την πολιτική υλοποιούμε και στον ΟΤΕ, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και σημείωσε ότι ξεπερνιούνται οι αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει παράταση χρόνου στις διαπραγματεύσεις για τον κανονισμό εργασίας ή για την εκχώρηση των μετοχών ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε αρνητικά.

Όσο για τη διαδικασία εκχώρησης του μάνατζμεντ και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι υπάρχουν κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ενωση που ρυθμίζουν τα σχετικά με τον ανταγωνισμό και οι οποίοι θα τηρηθούν.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Εν τω μεταξύ με νέα κατάληψη στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι άρχισαν από νωρίς σήμερα οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και δεκάδες εργαζόμενοι απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του Μεγάρου στο Μαρούσι, εμποδίζοντας έτσι τους εργαζόμενους να προσέλθουν σε αυτό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο η διοίκηση, όσο και άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού, έχουν «μεταστεγαστεί» προσωρινά στο κτίριο της ΟΤΕΝΕΤ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι αιφνιδιαστικές καταλήψεις θα συνεχιστούν, ενώ ήδη η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει απεργιακό πρόγραμμα για αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από αύριο μέχρι και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε απεργία με τη μορφή 24ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων, ενώ η 24ωρη απεργία της Τετάρτης έχει προαναγγελθεί, καθώς η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συμμετάσχει στην απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα