ΥΠΕΣΔΔΑ: Εγκύκλιος για προσλήψεις προσωπικού ΟΤΑ

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 15:12

Εγκύκλιο για τις προσλήψεις τροφίμων βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων και για την ένταξη του τακτικού προσωπικού των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» και Α.Μ.Ε.Α., σε υπηρεσίες ή σε Ν.Π.Δ.Δ. του οικείου Ο.Τ.Α., εξέδωσε σήμερα ο αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υφυπουργός ΕΣΔΔΑ, Αθανάσιος Νάκος. .

Συγκεκριμένα:

Για τις προσλήψεις τροφίμων βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων

Διευρύνονται οι δυνατότητες πρόσληψης των ατόμων αυτών. Έτσι, όλοι οι δήμοι, οι κοινότητες, οι νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, καθώς και τα ιδρύματά τους, επιχειρήσεις τους ή άλλα νομικά τους πρόσωπα, μπορούν να καλύπτουν θέσεις τακτικού προσωπικού και σε ποσοστό μέχρι 5%, με άτομα που ανατράφηκαν όχι μόνο σε δημοτικό, κοινοτικό βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο, αλλά και με άτομα που ανατράφηκαν σε δημόσιο, εκκλησιαστικό ή ιδρυματικού ή σωματειακού χαρακτήρα βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο του Νομού.

Όπως διευκρινίζεται, η νέα ρύθμιση περιλαμβάνει όλα τα άτομα που ανατράφηκαν σε αυτά τα ιδρύματα για μια επταετία τουλάχιστον, ανεξαρτήτως της ηλικίας εισαγωγής τους σε αυτά.

Για την ένταξη τακτικού προσωπικού των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και Α.Μ.Ε.Α

Προβλέπεται η δυνατότητα ένταξης των υπαλλήλων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και Α.Μ.Ε.Α. σε υπηρεσίες του Δήμου ή Κοινότητας ή Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ειδικότητας αντίστοιχης των καθηκόντων τους.

Oπως επισημαίνεται, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων αυτών, καθώς οι υπάλληλοι, μετά την μετατροπή των συμβάσεών τους, σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004, δεν θα μπορούσαν πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα ή Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, καθώς είχαν προσληφθεί από επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. και δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία τέτοια δυνατότητα απόσπασης ή μετάταξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα