Κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ - Εμμένει η κυβέρνηση

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 16:16

Από αύριο μέχρι και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, ενώ την Τετάρτη η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συμμετάσχει στην απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η τροπολογία προβλέπει τη μείωση του ποσοστού του ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ κάτω του 33%, καθώς και αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ), αφού υιοθετείται πλέον αυτός της Cosmote.

Σήμερα στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και δεκάδες εργαζόμενοι απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του Μεγάρου στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα κάθε παραγωγική δραστηριότητα εντός του μεγάρου να έχει «παγώσει». Οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ δήλωναν ότι οι αιφνιδιαστικές καταλήψεις θα συνεχιστούν.

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Θ.Ρουσόπουλου, επανέλαβε ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/11/1277088.htm .

Η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και μάλιστα με πραξικόπημα» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/11/1277070.htm .

«Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ξεπέρασε πια τα όρια», παρατήρησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/11/1277077.htm .

Διευκρινήσεις από τον ΟΤΕ για τον ΓΚΠ

«Οι αλλαγές που προωθούνται στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ στόχο έχουν να προσαρμόσουν το εργασιακό περιβάλλον του ΟΤΕ στα νέα ανταγωνιστικά δεδομένα της αγοράς και να προσδώσουν ευελιξία στην επιχείρηση, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον». τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΤΕ. «Οι νέοι κανόνες που υιοθετεί η τροπολογία για το προσωπικό του ΟΤΕ εναρμονίζονται –και μάλιστα σε αρκετά θέματα παραμένουν ευνοϊκότεροι– με αυτούς που ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων τόσο θυγατρικών του ΟΤΕ όσο και εταιρειών που δραστηριοποιούνται ανταγωνιστικά προς τον ΟΤΕ.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και με αφορμή λανθασμένες ερμηνείες που είδαν το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζονται τα εξής:

- Στο θέμα της μονιμότητας, το σχέδιο νόμου έρχεται να αποτυπώσει τα συμφωνηθέντα μεταξύ της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην από 25/5/2005 Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.). Ειδικότερα, δεν αίρεται η μονιμότητα για όσους υπηρετούσαν ως μόνιμο ή ως δόκιμο προσωπικό μέχρι τις 14/7/2005, όπως δηλαδή προβλέπεται και στον μέχρι σήμερα ισχύοντα ΓΚΠ (άρθρο 17 ΓΚΠ).

- Το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί μέχρι την ψήφιση του νόμου που έχει κατατεθεί, δεν τροποποιείται.

- Ο πειθαρχικός κανονισμός του ΟΤΕ δεν αλλάζει για κανέναν υπάλληλο. Οι ισχύουσες διατάξεις πειθαρχικού ελέγχου ισχύουν και για τους νέους υπαλλήλους που θα προσληφθούν, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα εξακολουθούν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλια, όπως δηλ. γίνεται μέχρι σήμερα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα