ΠΣΕ: Εκκληση για άρση του αδιεξόδου στα λιμάνια

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 17:45

Έκκληση να αναζητηθεί λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που οδηγεί πρακτικώς σε εξαγωγική απραξία, για μεγάλο μέρος προϊόντων μεταξύ των οποίων και τα γεωργικά προϊόντα, απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με τηλεγράφημά του στους αρμόδιους υπουργούς.

Ο ΠΣΕ αναφέρει ενδεικτικά ότι παραμένουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εγκλωβισμένα λόγω των κινητοποιήσεων 201 εμπορευματοκιβώτια των εταιριών ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕ, ΠΑΛΊΡΡΟΙΑ – ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞ. ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ, ΕΛΑΪΣ ΑΕ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, καθώς και πολλών επιχειρήσεων βρωσίμων ελαιών.

«Λόγω των κινητοποιήσεων επίσης, οι μεταφορικές εταιρίες είτε δεν παραλαμβάνουν εμπορευματοκιβώτια, όπως π.χ. της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, είτε οι εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν αποστέλλουν προϊόντα τους από το φόβο ότι μπορούν να πληρώσουν από πάνω και σταλιές χιλιάδων ευρώ στον ΟΛΠ, όπως π.χ. η εταιρία ΕΛΑΪΣ ΑΕ, ενώ η καθυστέρηση δεν είναι από υπαιτιότητά τους. Εκτός της ματαίωσης εξαγωγών και του πλήγματος στην αξιοπιστία των εξαγωγέων, πλήττεται και η αξιοπιστία των βασικών λιμένων και της χώρας μας γενικότερα», καταλήγει ο ΠΣΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα