Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Toyota Motor Corp., μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και του ευρώ, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Singapore Airlines Ltd. κινήθηκαν ανοδικά, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, τα μέγιστα σε μία εβδομάδα, περιορίζοντας το κόστος και αυξάνοντας τις δαπάνες των καταναλωτών. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. και της Inpex Holdings Inc., οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή χαμηλότερα.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 137,27 μονάδες στις 10:55 π.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,9%, ενώ ο Topix αναρριχήθηκε 0,8%.

Στην Ν. Κορέα ο Kospi υποχωρούσε 0,3%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της LG.Philips LCD Co., μετά την ανακοίνωσή της ότι αποτέλεσε μέρος ερευνών από αξιωματούχους του αντιτράστ. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις άλλες αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες στη Ν. Υόρκη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Νοεμβρίου, εν μέσω προβλέψεων για ηπιότερο, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης.

Το γιέν υποχώρησε στα 116,99 έναντι του δολαρίου στη Ν. Υόρκη από 116,69 κατά το χθεσινό κλείσιμο στο Τόκυο. Πριν από λίγη ώρα το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 116,85. Στο μεταξύ το γιέν υποτιμήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του ευρώ και στα 154,90.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 1,3% στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 61,22 δολ. το βαρέλι, μετά από απώλειες 0,7% που σημείωσε στις 8 Δεκεμβρίου. Πριν από λίγη ώρα το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 61,21 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα