LG.Philips: Απώλειες ρεκόρ των μετοχών

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 10:42

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ρεκόρ σημείωσαν οι μετοχές της LG.Philips LCD Co., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, μετά την ανακοίνωσή της ότι αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας αντιτράστ στη Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Και η Samsung Electronics Co., η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου σε μια αγορά ύψους 69 δισ. δολ., κλητεύθηκε από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ν. Κορέας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Τσο Σουνγκ Ιν.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της LG Philips στη Σεούλ στις 8 Δεκεμβρίου, ερευνώντας πιθανή εμπλοκή της σε αντιμονοπωλιακή διαχείριση στον κλάδο των υγρών κρυστάλλων, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, χωρίς όμως να αναφερθεί σε άλλες ομοειδείς της.

Οι μετοχές της LG Philips υποχώρησαν 4,3% για να κλείσουν στα 25.850 ουόν στη Σεούλ. Οι μετοχές της AU Optronics Corp. σημείωσαν απώλειες 1,8%, της Chi Mei Optoelectronics Corp. 5,8% και της Chunghwa Picture Tubes Ltd. 3,3%. Απώλειες 0,7% σημείωσαν τέλος οι μετοχές της Samsung.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα