Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 08:13

* ΕΞΠΡΕΣ: «Δρόμος με «αγκάθια» η ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ. Οι ενδοκυβερνητικές τριβές προστίθενται στις αντιδράσεις εργαζομένων - αντιπολίτευσης».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τι αλλάζει στα αποθεματικά. Με την έναρξη της επένδυσης οι εταιρείες θα σχηματίζουν τα αφορολόγητα κεφάλαια».

* ΚΕΡΔΟΣ: « Στην «κλίνη του Προκρούστη» τα αφορολόγητα αποθεματικά. Προς γενική αναθεώρηση το καθεστώς μετά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ποιοι θα επιλεγούν το 2007 για προσωρινό φοροέλεγχο. Με μαθηματικό τύπο θα ορισθεί από τις ΔΟΥ δείγμα 20%».

Φοροέλεγχος

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «με ειδικό αλγόριθμο θα προσδιορίζεται δείγμα 20% ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που, αν και έχουν υπαχθεί σε περαίωση φορολογικών υποθέσεων (αυτοπεραίωση), θα επιλέγονται από τις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο. Ο νέος "μαθηματικός τύπος" θα είναι συνάρτηση εσόδων και δαπανών, καθώς από την επεξεργασία εκκαθαριστικών διαπιστώθηκε ότι αρκετοί έχουν προσαρμόσει τα λογιστικά τους κέρδη στα εξωλογιστικά ή εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερες δαπάνες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη».

Φορολογικό καθεστώς

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι «το υπουργείο Οικονομίας κρίνει απαραίτητη την επανεξέταση του θεσμού των αφορολόγητων αποθεματικών λόγω της επικείμενης μείωσης στο 25% του συντελεστή φορολόγησης των κερδών για τις επιχειρήσεις. Το νέο καθεστώς υιοθετεί αυστηρότερες διαδικασίες με στόχο το μέτρο να έχει πραγματικά αναπτυξιακό χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα