Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 09:54
UPD:09:55

Fortius Finance: «Η διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στη μικρή κεφαλαιοποίηση, η άνοδος της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας και η απομάκρυνση του ΓΔ από την αντίσταση των 4.250 μονάδων αποτελούν αναμφισβήτητα θετικά στοιχεία.

»Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η επίδραση του triple witching στην αγορά, καθώς η πλειονότητα των θέσεων ήταν long. Για τη σημερινή συνεδρίαση ζητούμενο είναι η διακράτηση των 6.050 μονάδων για το τραπεζικό δείκτη από τεχνικής απόψεως. Το ενδιαφέρον αναμένεται να παραμείνει στους τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, ενώ σημείο αναφοράς θα αποτελέσει και η κίνηση των ξένων δεικτών».

Praxis Securities: «Σε στενό εύρος τιμών αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο βαθμός συσχέτισης με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί».

Aspis Securities: «Πτωτικά κινήθηκε χθες η Wall Street, καθώς η ανακοίνωση της Fed που συνόδευσε την απόφασή της να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, περιείχε προειδοποίηση για αδυναμία της αγοράς κατοικιών. Στις ευρωπαϊκές αγορές είχαμε μικτές τάσεις ενώ στην εγχώρια αγορά οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τραπεζικών μετοχών και των εταιριών πρώτων υλών. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα