Qantas: Απέρριψε την προσφορά των Macquarie και Texas Pacific

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 10:03

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά εξαγοράς ύψους 10,9 δισ. δολ. Αυστραλίας (8,6 δισ. δολ. ΗΠΑ) με επικεφαλής τη Macquarie Bank Ltd. και την Texas Pacific Group, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., με αποτέλεσμα την υποχώρηση των μετοχών της.

Οι πλειοδότες προσέφεραν 5,50 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Qantas που εδρεύει στο Σύδνεϋ ή 26% υψηλότερα της τιμής στις 21 Νοεμβρίου, όταν η αεροπορική εταιρεία είπε ότι την προσέγγισαν. Η Qantas είπε ότι οι όροι της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένης της ομόφωνης έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και της αμοιβής που καταβάλει η εταιρεία «στόχος» στους υποψηφίους αγοραστές εάν δεν κλειστεί συμφωνία, «δεν ήταν αποδεκτοί». Η Macquarie, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα βελτιώσει την προσφορά της.

Με την απόρριψη της τιμής ρεκόρ για την μετοχή της Qantas, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Geoff Dixon, μπορεί να βασίζεται στην πρόβλεψή του για αύξηση 30% των κερδών για να επηρεάσει τους επενδυτές μετά την κάλυψη περισσότερων θέσεων στα αεροσκάφη της εταιρείας και την αύξηση του αριθμού των επιβατών, μέσω της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού μεταφορικού κόστους, Jetstar. Μία εξαγορά της Qantas, θα διεύρυνε τις εξαγορές μέσα στο έτος στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, τις περισσότερες από το 2000. Η United Air Lines Inc. και η Continental Airlines Inc., βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Bloomberg News. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/13/1277941.htm .

Οι μετοχές της Qantas υποχώρησαν 14 σεντς, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 5,09 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ όπου υποχώρησαν έως τα 4,93 δολ. Αυστραλίας η μία. Περισσότερες από 36,7 εκατ. μετοχές διαπραγματεύθηκαν, με αποτέλεσμα να είναι οι πιο δραστήριες μετοχές στον δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα