ΑΤΗΚ: Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην ελληνική περιφέρεια

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 11:08
UPD:11:09

Την υλοποίηση του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην περιφέρεια της Ελλάδας αναλαμβάνει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) μαζί με τη θυγατρική της εταιρεία Digimed Communications Ltd.

Το έργο φορά τους νομούς Γρεβενών, Πέλλης, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ημαθίας και τους δήμους Σαλαμίνας, Αιγίνης, Αγκιστρίου, Πόρου και Αμπελακίων, συνολικού πληθυσμού 946.419 κατοίκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΗΚ η επενδυτική αυτή δραστηριότητα με το συγκεκριμένο έργο ικανοποιεί το στρατηγικό στόχο της ΑΤΗΚ για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και δημιουργεί τις συνθήκες για σταδιακή επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για την ανάπτυξη ευρυζωνικής πρόσβασης στις πιο πάνω περιοχές ανέρχεται στα 27,7εκ.€, συμπεριλαμβανομένου και του προϋπολογισμού για την τόνωση και τη ζήτηση τέτοιων υπηρεσιών.

Στην ίδια ανακοίνωση της ΑΤΗΚ αναφέρεται ότι η μέγιστη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη της Ελληνικής Κυβέρνησης ανέρχεται περίπου στα 13,9 εκ.€. Η χρηματοδότηση, προστίθεται, προέρχεται από χορηγία του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ' KΠΣ), που διαχειρίζεται η "Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ" (ΚτΠ ΑΕ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα