BC Partners: Προς πώληση της ελβετικής Hirslanden

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 11:39

ΣΤΗΝ πώληση της ελβετικής εταιρείας με νοσοκομεία Hirslanden Holdings, αντί ποσού έως 2,5 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, θα προχωρήσει η BC Partners Ltd., διαχειρίστρια 5,8 δισ. ευρώ (7,7 δισ. δολ.), σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, μετέδωσε το Bloomberg News.

H εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο σχεδιάζει να διορίσει τραπεζίτες που θα ελέγξουν την ελβετική εταιρεία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η διαδικασία είναι εμπιστευτική.

Η ζήτηση για παροχή ιδιωτικής ιατρικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης αυξάνεται, καθώς γηράσκουν οι άνθρωποι και οι προϋπολογισμοί των κρατών τελούν υπό πίεση. Οι κυβερνήσεις πουλούν ιατρικά κέντρα σε εταιρείες και σε άλλες επενδύσεων και ωθούν τους ασθενείς να χρησιμοποιούν ιδιωτικές κλινικές. Οι συμφωνίες στον κλάδο υγείας στην Ευρώπη, αυξήθηκαν 63%, φθάνοντας στα 119 δισ. δολ. μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

H Hirslanden με έδρα τη Ζυρίχη, διαχειρίζεται 13 κλινικές σε πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Ζυρίχης, της Βέρνης και της Λωζάννης και απασχολεί περίπου 4.500 υπαλλήλους, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Ο Urs Brogli, εκπρόσωπος της Hirslanden στην Ελβετία δεν επέστρεψε την τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα. Στελέχη της BC Partners αρνήθηκαν επίσης να κάνουν κάποιο σχόλιο. Η BC Partners αγόρασε περίπου το 91% της Ηirslanden αντί ποσού 930 εκατ. ελβετικών φράγκων (775 εκατ. δολ.) το 2002, από την UBS AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα