ΑBB: Αρκετά δισ. δολάρια σε εξαγορές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 11:49

ΑΡΚΕΤΑ δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγορές το επόμενο δωδεκάμηνο, ενδέχεται να δαπανήσει η ABB Ltd., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας στον κόσμο, θέτοντας τέλος στις αποποιήσεις στοιχειών επί πέντε έτη, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Fred Kindle.

Η ελβετική εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τα τμήματά της που κατασκευάζουν μετασχηματιστές και προϊόντα ηλεκτρικής ενεργείας, μηχανές και συστήματα αυτοματισμών, σύμφωνα με τον Kindle, 47 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Οι πιο ελκυστικές αγορές, είναι η Ασία και η Βόρειος Αμερική, είπε ο ίδιος.

Ο Κindle, που περιέκοψε 1.300 θέσεις εργασίας το 2005, είπε ότι εξαγορές θα καλύψουν τα κενά στις γραμμές παραγωγής προϊόντων και θα βοηθήσουν την ΑΒΒ να εισέλθει σε νέες αγορές. Η εταιρεία, έκανε την τελευταία εξαγορά της το 1999. Φθάνοντας κοντά στη χρεοκοπία εξ αιτίας των αποζημιώσεων αμιάντου το 2002, μείωσε στο ήμισυ το προσωπικό της τα χρόνια που ακολούθησαν και πούλησε σκέλη της, από την παροχή οικονομικών υπηρεσιών, έως την αιολική ενέργεια.

Οι μετοχές της ABB έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 61%. Οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της, Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής διακοπτών ασφαλείας στον κόσμο, έχουν σημειώσει άνοδο 11% ενώ της Siemens, της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 1,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα