ΥΠΕΧΩΔΕ: Το μάνατζμεντ στον ΟΤΕ δεν θα ασκείται χωρίς τον έλεγχο του κράτους

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 18:08

Το μάνατζμεντ του ΟΤΕ δεν θα ασκείται χωρίς τον έλεγχο του κράτους. Η κυβέρνηση στον ΟΤΕ θα επιδιώξει στρατηγική συμμαχία και το κατάλληλο μάνατζμεντ. Δηλαδή το κράτος θα μεταβιβάσει σε επενδυτή ένα ποσοστό από το 38% που διαθέτει σήμερα και από κοινού θα αποφασίζουν για το πώς θα ασκείται το μάνατζμεντ.

Αυτό υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφορικά με το θέμα της περαιτέρω αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται αρχικά ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς ήταν υπεύθυνος για τη σύνταξη δύο κυβερνητικών προγραμμάτων της Νέας Δημοκρατίας, το 1987-89 και το 2002-04. Και στα δύο προγράμματα, σημειώνεται, κυρίαρχη θέση έχει η ανάγκη να εφαρμοστεί η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικά στο πρόσφατο πρόγραμμα -συνεχίζει η ανακοίνωση- με σαφήνεια και καθαρότητα προβλέπεται ποιες δραστηριότητες παραμένουν στη ευθύνη του κράτους, ποια μέθοδο αποκρατικοποιήσεως πρέπει να ακολουθεί το κράτος στα φυσικά μονοπώλια (πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ) και ότι στα μη φυσικά μονοπώλια γίνεται πλήρης αποκρατικοποίηση.

Σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση στον ΟΤΕ, όπως αναφέρει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και είχε δηλώσει και ο κ. Σουφλιάς προεκλογικά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει στρατηγική συμμαχία και το κατάλληλο μάνατζμεντ. Δηλαδή το κράτος θα μεταβιβάσει σε επενδυτή ένα ποσοστό από το 38% που διαθέτει σήμερα και από κοινού θα αποφασίζουν για το πώς θα ασκείται το μάνατζμεντ. Επομένως, το μάνατζμεντ δεν θα ασκείται χωρίς τον έλεγχο του κράτους, υπογραμμίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ και προσθέτει:

«Για να προωθηθεί η πολιτική αυτή, είναι αναγκαίο να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει ότι το κράτος δεν μπορεί να κατέχει λιγότερο από το 34%. Έτσι θα επιτευχθεί η στρατηγική συμμαχία μεταξύ κράτους και επενδυτή, η οποία θα κατέχει τουλάχιστον το 34% του ΟΤΕ, ώστε να είναι και καταστατικά εφικτός ο έλεγχος του οργανισμού».

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ν.Δ., αυτά δήλωσε ο κ. Σουφλιάς προεκλογικά (και έκανε σχετική αναφορά και ο κ. Ευθυμίου) και αυτά επανέλαβε και χθες ο κ. Σουφλιάς. Ταυτόχρονα, επισήμανε την ανάγκη να δοθούν διευκρινίσεις, επεξηγήσεις, ότι η αλλαγή του νόμου γίνεται γιατί η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την παραπάνω πολιτική της στρατηγικής συμμαχίας. Διευκρινίσεις έκανε στις χτεσινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα