Εως τις αρχές του 2009 η πλήρης ανάπτυξη της γραμμής 3 του μετρό

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 18:37

Σήμερα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή των σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, Χολαργός, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή, και αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/13/1278018.htm .

«Για τον σταθμό της Αγίας Παρασκευής, δυστυχώς, δεν είχε προηγηθεί καμία κατασκευαστική εργασία. Αυτό έχει ως συνέπεια να απαιτηθεί η διακοπή της λειτουργίας τμήματος της Γραμμής 3, προκειμένου να κατασκευαστεί το κέλυφος του σταθμού, για χρονική περίοδο που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τους 6 μήνες», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Συνολικά οκτώ μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (δύο κοινοπραξίες και μια τεχνική εταιρεία) διαγωνίστηκαν για την κατασκευή των 3 νέων σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό.

Την άνοιξη του 2007 θα ξεκινήσει ταυτόχρονα η κατασκευή των τριών σταθμών και σταδιακά έως τις αρχές του 2009 θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό.

Προβλέπεται να εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 60.000 επιβάτες, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο μετακίνησης πχ. Αγ. Παρασκευή - Σύνταγμα σε 12 λεπτά. Στον σταθμό Νομισματοκοπείο θα κατασκευαστεί Σταθμός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές καθώς και υπόγειος χώρος στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 470 θέσεων ΙΧ οχημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα