Παραβάσεις από πωλητές και παραγωγούς σε λαϊκές αγορές

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 21:18

Σειρά παραβάσεων διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που διενήργησαν υπηρεσιακά κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροφίμων και Ποτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, τόσο από επαγγελματίες πωλητές πατατών σε λαϊκές αγορές, όσο και από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι, κατά παράβαση της νομοθεσίας, αγόραζαν και διακινούσαν εσπεριδοειδή από χονδρεμπορική επιχείρηση, χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα (ψευτοπαραγωγοί).

Μετά από έλεγχο και διασταύρωση όλων των προσκομισθέντων στοιχείων (Τριπλότυπα Δελτία, Βιβλίο Αγορών, και Τιμολόγια Αγοράς), προέκυψαν 116 αγορανομικές παραβάσεις σε 58 από 62 επαγγελματίες πωλητές πατατών που ελέγχθηκαν και δραστηριοποιούνται στις λαϊκές του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών Πειραιώς.

Ηδη, επτά επαγγελματίες πωλητές έχουν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και στις Δ.Ο.Υ που υπάγονται για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.

Εξάλλου, από ελέγχους προέκυψε ότι 11 αδειούχοι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών θα διέθεταν εσπεριδοειδή, τα οποία είχαν αγορασθεί από χονδρεμπορική επιχείρηση στην Αργολίδα.

Οι 11 αδειούχοι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών παραπέμπονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών Πειραιώς και η επιχείρηση στον αρμόδιο εισαγγελέα και στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα