Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 08:03

* ΕΞΠΡΕΣ: «Χάος... στους φακέλους ασφαλιστικών ταμείων. Πρόβλημα αξιοπιστίας των στοιχείων για την αναλογιστική μελέτη του ασφαλιστικού».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανατροπές στις τράπεζες. Διαπραγματεύσεις Πειραιώς - Κύπρου. Τ. Αράπογλου: Έρχονται μειώσεις των spreads στη διάρκεια του 2007».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Δυστοκία στα τελευταία τραπεζικά deals του 2006. Οι Κύπριοι απέρριψαν την πρόσκληση Σάλλα για συνάντηση επικαλούμενοι ασάφεια».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αλλάζουν οι όροι στις τραπεζικές συναλλαγές. Παρέμβαση της Τράπεζας Ελλάδος για επιταγές, καταθέσεις και δάνεια».

Τραπεζικές συναλλαγές

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «νέες παρεμβάσεις είχαμε από την Τράπεζα της Ελλάδος στον τομέα των επιταγών και της διαφάνειας των συναλλαγών με τους συμβαλλόμενους με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, με πράξεις του Διοικητή θεσπίζονται αυστηρότεροι κανόνες στη διακίνηση των επιταγών, αλλά παράλληλα καθιερώνονται και διευκολύνσεις σε ορισμένες περιπτώσεις εκδοτών επιταγών».

Εθνική Τράπεζα

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «τα spreads θα συνεχίσουν να μειώνονται και έως το 2010 θα συγκλίνουν με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, οδηγώντας την κερδοφορία των τραπεζών σε περισσότερο ορθολογικά επίπεδα, ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Τάκης Αράπογλου, δίνοντας το στίγμα για τις εξελίξεις της «επόμενης ημέρας», οι οποίες για την εθνική περνούν μέσα από την επέκταση στο εξωτερικό και σε αγορές με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και παραγωγής εσόδων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα