Σε «δίκαιη λύση» προσβλέπει ο Μοσκοβισί

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 07:55
UPD:07:59
Alexandros Michailidis / SOOC/Alexandros Michailidis

O Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της θα έρθουν σε συμβιβασμό στο αυριανό Eurogroup και ότι θα βρεθεί μια «δίκαιη λύση» για την ελάφρυνση του χρέους εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους. (Το θέμα τώρα) είναι ελάφρυνση του χρέους - για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής» είπε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι και η τελευταία, μετά από την οποία η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα