Sony: Εφικτοί οι στόχοι εξαγωγής του PlayStation 3

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 09:21

ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ φέτος τον στόχο των εξαγωγών του PlayStation 3 ανακοίνωσε η Sony Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, δύο εβδομάδες μετά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του, που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του δημιουργού του.

Η εταιρεία θα εξάγει 2 εκατ. παιχνίδια μέχρι τα τέλη αυτού του έτους στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Ryoji Chubachi, μιλώντας σήμερα προς τους δημοσιογράφους στο Τόκυο. Ο Ken Kutaragi, δημιουργός του PlayStation, απομακρύνθηκε από την καθημερινή διοίκηση την 1η Δεκεμβρίου μετά τις ελλείψεις μερών που ανάγκασαν την εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον στόχο των εξαγωγών από τα 4 εκατ. παιχνίδια.

«Η διαθεσιμότητα είναι στενή, αλλά οι στόχοι μας τώρα μπορούν να επιτευχθούν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τους στόχους των εξαγωγών», είπε ο Chubachi.

Η επίτευξη της πρόβλεψης θα βοηθήσει στην επαναφορά της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη Sony και στον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Howard Stringer, μετά την εκτίμηση της εταιρείας για χαμηλότερα κέρδη σε πέντε χρόνια. Η Sony, επανέλαβε το σχέδιό της για εξαγωγή έξι εκατ. PlayStation 3 έως τον Μάρτιο.

Ωστόσο στις ΗΠΑ η Sony δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της τον μήνα που πέρασε, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών NPD Group Inc. την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως το Wii της Nintendo Co., ξεπούλησε τις πρώτες εβδομάδες των αγορών των Χριστουγέννων.

Το PlayStation 3, που διατέθηκε στις ΗΠΑ στις 17 Νοεμβρίου, πούλησε 197.000 κομμάτια αντί 400.000 του στόχου της Sony. Το Wii που διατέθηκε δύο ημέρες αργότερα, πούλησε 476.000 κομμάτια, σύμφωνα με την NPD στις 8 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία θα αρχίσει να διαθέτει το παιχνίδι στην Ευρώπη «το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Chubachi, 59 ετών. Η εταιρεία έχει πει ότι οι πωλήσεις στην Γηραιά Ηπειρο θα αρχίσουν τον Μάρτιο.

Παρ΄όλο που το PlayStation 3 πωλείται προς 600 δολ., δύο φορές και πλέον ακριβότερα από το Wii, προσελκύει τους αγοραστές με τα γραφικά του, τα online χαρακτηριστικά του και το Blu-ray DVD που έχει. Το Wii, προσελκύει τους αγοραστές με την τιμή του, προς 250 δολ. το ένα και το αισθητήρα κίνησης που δίνει τη δυνατότητα να παίξει κανείς εικονικό τένις και γκολφ.

H Νintendo σκοπεύει να πουλήσει στις ΗΠΑ πλέον του ενός εκατ. παιχνιδιών Wii έως τα τέλη αυτόυ του έτους.

Στις 20 Οκτωβρίου η Sony, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών των 80 δισ. γιέν (688 εκατ. δολ.) από την προηγούμενη πρόβλεψη για 130 δισ. γιέν. Στη μείωση προχώρησε εξ αιτίας της καθυστέρησης του PlayStation 3, των μειώσεων στις τιμές, αλλά και της ανάκλησης μπαταριών η οποία ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της αγορών ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης.

Οι μετοχές της Sony σημείωναν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 4.970 γιέν στις 2:04 μ.μ. στο Τόκυο. Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 5,1%, έναντι ανόδου 17% του δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα