Transurban: Αγοράζει την Sydney Roads προς 990 εκατ. δολ.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 09:41

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Sydney Roads Group, η οποία διαχειρίζεται τα διόδια τριών εθνικών οδών στην πιο πολυπληθή πόλη της Αυστραλίας, έκλεισε η Transurban Group, αντί ποσού 1,26 δισ. δολ. (990 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε μετοχές για να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία εθνικών οδών με διόδια στη χώρα.

Η Transurban, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διοδίων δρόμων της χώρας θα καταβάλει μία μετοχή για κάθε 5,7 μετοχές της Sydney Roads στο 1,35 δολ. Αυστραλίας η μία, 16% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών και των δύο εταιρειών στις 12 Δεκεμβρίου.

Προσθέτοντας τα διόδια των οδών της Sydney Roads στα δικά της, η Transurban θα ελέγχει τους μεγαλύτερους αυτοκινητοδρόμους που περνάνε από το Σύδνεϋ και το συνδέουν με το αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης, διπλασιάζοντας παράλληλα τον αριθμό των οχημάτων που κινούνται στην πόλη, με την προσθήκη περίπου 800.000 δολ. Αυστραλίας ημερησίως σε διόδια. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Κιμ Εντουαρντς, στοχεύει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 8 εκατ. δολ. Αυστραλίας το πρώτο έτος από τον συνδυασμό της διοίκησης και της συντήρησης των οδών των εταιρειών.

Η Sydney Roads, που εισηγήθηκε την προσφορά, κατέχει το 51% του αυτοκινητοδρόμου Μ4 και το 50% του Μ5, που αποτελούν μέρος ενός κύκλου γύρω από την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας και το 71% της οδού Eastern Distributor στο Σύδνεϋ, που συνδέει το αεροδρόμιο με την εμπορική περιοχή.

Οι μετοχές της Sydney Roads σημείωσαν άνοδο 13%, φθάνοντας στο 1,305 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Transurban, που εδρεύει στη Μελβούρνη, σημείωσαν απώλειες 12 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 7,57 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα