Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 09:42

Fortius Finance: «Η διάσπαση της αντίστασης των 4.317 μονάδων από το ΓΔ με σχετική ευκολία, το κλείσιμό του 3,57 μονάδες χαμηλότερα από το υψηλό έτους (σε επίπεδο κλεισίματος) και 6ετίας και η, έστω και οριακή, άνοδος της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας πάνω από τα €300 εκ. αυξάνουν τις πιθανότητες καταγραφής νέου υψηλού στη σημερινή συνεδρίαση, με την αντίσταση του ΓΔ βρίσκεται στις 4.334 μονάδες και την επόμενη στις 4.450 μονάδες.

»Με το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων στους δείκτες να έχει μετακυλισθεί στον επόμενο μήνα, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στη spot αγορά. Σημείο αναφοράς για τη συνέχεια αναμένεται να αποτελέσει ο καταλυτικός τραπεζικός κλάδος, καθώς το προηγούμενο υψηλό έτους (σε επίπεδο κλεισίματος), που είχε επιτευχθεί στις 23/11 ήταν στις 6.403.93 μονάδες, ενώ ο δείκτης χθες έκλεισε στις 6,143.45 μονάδες (απέχει δηλαδή 4,24% ή 260,48 μονάδες)».

Euroxx: «Δυναμική ανάκαμψη για τον Γενικό Δείκτη Τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, που έκλεισε με κέρδη της τάξεως 1,32%, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται σε δεικτοβαρείς μετοχές κυρίως του τραπεζικού και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου….

»Ανοδικά κινήθηκαν οι Ευρωπαϊκές αγορές μετά την ανακοίνωση για ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων στην ΗΠΑ, απομακρύνοντας τους φόβους για απότομη επιβράδυνση στην Αμερικανική οικονομία, ενώ και οι Αμερικανικές αγορές κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο. Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί ανοδικά διατηρώντας το θετικό κλίμα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα