Αλβανία: Νέα ενεργειακή κρίση

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 09:47

Σοβαρή ενεργειακή κρίση αντιμετωπίζει το τελευταία διάστημα η Αλβανία με αποτέλεσμα να έχει επιβληθεί χρονοδιάγραμμα περικοπής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από 4 έως 14 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών οι κάτοικοι των Τιράνων δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια 4 ώρες την ημέρα, ενώ στα προάστια της πόλης οι διακοπές διαρκούν έως και 5 ώρες. Στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας οι διακοπές της παροχής διαρκούν έως και 8 ώρες, ενώ σε μερικά από τα χωριά της νότιας Αλβανίας έως και 14 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα αναγνώρισε πως η χώρα αντιμετωπίζει κρίση ενέργειας και η διοίκηση της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού KESH σε συνεργασία με την κυβέρνηση αναζητούν λύση μέσω της αύξησης των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Πριν από λίγες ημέρες η KESH ανακοίνωσε πως επέβαλε περικοπές στην παροχή ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο στην παραγωγή όσο και στην εισαγωγή ενέργειας από το εξωτερικό. Υπενθυμίζεται πως η χώρα από το 1990 και μετά αντιμετωπίζει συχνά το πρόβλημα της επαρκούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας των προβλημάτων στη διοίκηση, του πεπαλαιωμένου συστήματος μεταφοράς και διανομής και των οφειλόμενων λογαριασμών.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα