QBE Insurance: Σε επίπεδα ρεκόρ οι μετοχές

Μετά την εξαγορά εταιρείας στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 10:00

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν οι μετοχές της QBE Insurance Group Ltd., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας ακινήτων και ζημιών της Αυστραλίας, μετά τη συμφωνία της να αγοράσει την Praetorian Financial Group Inc., με στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεών της στις ΗΠΑ.

Η QBE, ανακοίνωσε χθες την εξαγορά ύψους 800 εκατ. δολ. ΗΠΑ σε μετρητά, ενώ προχώρησε και στην προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της το 2006, λέγοντας ότι η Praetorian θα προσθέσει στα κέρδη της το 2007, 150 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Αγοράζοντας την Praetorian που εδρεύει στη Ν. Υόρκη από την εταιρεία αντασφαλίσεων Hannover Re, η εταιρεία θα προσθέσει 1,4 δισ. δολ. σε ασφάλιστρα ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανώτατό της εκτελεστικό διευθυντή, Frank O'Halloran. H QBE, με έδρα το Σύδνεϋ, η μεγαλύτερη ναυτασφαλίστρια στην Lloyd's του Λονδίνου, πραγματοποιεί σχεδόν το 80% των κερδών της στο εξωτερικό.

Οι μετοχές της QBE σημείωσαν άνοδο 2,48 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 9,4%, φθάνοντας στα 28,78 δολ. Αυστραλίας η μία, κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2001. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 47% και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των επτά μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Insurance Index.

Τα κέρδη της QBE θα σημειώσουν το 2006 αύξηση περίπου 30%, φθάνοντας στο 1,42 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη και πλέον του 15%, σύμφωνα με τη χθεσινή δήλωση του O'Halloran.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασφαλιστική εταιρεία, έκανε τα 11 τελευταία χρόνια 30 εξαγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Τον Αύγουστο ο O'Halloran είχε πει ότι εξετάζει 10 εξαγορές στη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα