Κίνα: 51% η αύξηση της παραγωγής αλουμίνας τον Νοέμβριο

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 13:28

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 51% σημείωσε τον Νοέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στην Κίνα η παραγωγή αλουμίνας, βασικού ενδιάμεσου προϊόντος της μεταλλουργίας αλουμινίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η παραγωγή αυξήθηκε 1,2, εκατ. μετρικούς τόνους τον μήνα που πέρασε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ενδεκάμηνο του 2006 η παραγωγή αλουμίνας αυξήθηκε 54% φθάνοντας τα 12 εκατ. τόνους. Η αλουμίνα είναι λευκή σκόνη και παράγεται από βωξίτη.

Η Κίνα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, θα ξεπεράσει την Αυστραλία και θα καταστεί η πρώτη χώρα παραγωγής αλουμίνας στον κόσμο το επόμενο έτος, ωθώντας ακόμα πιο χαμηλά τις τιμές του εμπορεύματος φυσικής παραγωγής, σύμφωνα με τον Wang Feihong, αναλυτή της Beijing Antaike Information Development Co., στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Aluminum Corp. of China Ltd., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής αλουμίνας στον κόσμο, μείωσε τέσσερις φορές από τον Αύγουστο τις τιμές, με στόχο την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ντόπιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της

Shandong Xinfa Huayu Alumina Co. και της Shandong Nanshan Industrial Co. Συνολικά, μείωσε τις τιμές της κατά 55%, στα 2.400 γιουάν (307 δολ.) ο τόνος.

Η παραγωγή προϊόντων αλουμινίου της Κίνας αυξήθηκε 34% τον Νοέμβριο, φθάνοντας στα 779.700 τόνους. Η παραγωγή τους το ενδεκάμηνο του 2006 αυξήθηκε 35%, στα 7,33 εκατ. τόνους. Το αλουμίνιο, ελαφρύ μέταλλο, χρησιμοποιείται για την κατασκευή αεροσκαφών και την παραγωγή κουτιών αναψυκτικών.

Η παραγωγή προϊόντων χαλκού αυξήθηκε κατά 0,3% τον Νοέμβριο στην Κίνα, έναντι του προηγούμενου έτους, φθάνοντας στα 481.900 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ενώ το ενδεκάμηνο η παραγωγή τους αυξήθηκε 6,2% φθάνοντας στα 5,07 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα