Ε.ON: Επενδύσεις 25,3 δισ. ευρώ για την κατασκευή νέων μονάδων

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 13:56

ΠΟΣΟΝ περίπου 25,3 δισ. ευρώ (33,4 δισ. δολ.) μέσα στα τρία επόμενα χρόνια για την κατασκευή νέων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, αλλά και για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της και άλλες επενδύσεις, θα κάνει η E.ON AG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης.

Η E.ON θα δαπανήσει 2,9 δισ. ευρώ σε οικονομικές επενδύσεις και τα λοιπά σε άλλα έργα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συνολική επένδυση είναι μεγαλύτερη της προηγούμενης που ανακοινώθηκε το 2005 για την τελευταία τριετία.

Η E.ON επενδύσει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Wulf Bernotat, προσέφερε επίσης 37,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ισπανικής εταιρείας κοινής ωφελείας Endesa SA, στο πλαίσιο της εύρεσης νέων αγορών και της αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Τα καινούργια εργοστάσια θα αυξήσουν τις προμήθειες ηλεκτρισμού στις αγορές μας και θα τονώσουν ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό», δήλωσε σήμερα ο Bernotat.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα