ΥΠΑΝ: Υψηλά πρόστιμα στους κερδοσκόπους αντί για ποινές φυλάκισης

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 15:59

Σε αλλαγή της νομοθεσίας κατά των κερδοσκόπων και την αντικατάσταση της ποινής φυλάκισης με υψηλά χρηματικά πρόστιμα σε ορισμένες περιπτώσεις, προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, μιλώντας στον Αlpha 989, υπεραμύνθηκε των αλλαγών, τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι όποιος κλέβει, να πληρώνει και να πληρώνει ακριβά για να μη ξανακλέψει και όποιος είναι υπότροπος να πληρώνει διπλά.

«Η φιλοσοφία είναι ότι είναι προτιμότερο και πιο τσουχτερό για αυτόν που κάνει την παρανομία να τον "τσακίζεις" στο πρόστιμο παρά να τον καταδικάσεις μετά από 2 χρόνια, με 5 μήνες εξαγοράσιμους ή με αναστολή ή μετά από 4 χρόνια στο Εφετείο. Τα πρόστιμα εισπράττονται, πάνε οι εποχές που συνέβαινε το αντίθετο. Πόσοι από αυτοί που πάνε στο ποινικό τους έχουν καταδικάσει τα δικαστήρια. Εμείς θέλουμε όποιος κλέβει να πληρώνει και να πληρώνει ακριβά για να μη ξανακλέψει και όποιος είναι υπότροπος να πληρώνει διπλά. Στα τρόφιμα τα πρόστιμα φτάνουν μέχρι και το 1 εκατ ευρώ. Είδαμε στην πράξη ότι το ποινικό δεν είναι αποτελεσματικό, διότι σκασίλα του αυτού που κλέβει τι θα γίνει μετά από 3 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου.

Όπως επίσης διευκρίνισε, η ποινή της φυλάκισης δεν καταργείται για όλες τις περιπτώσεις, αλλά για ορισμένες και αντικαθίσταται με υψηλά πρόστιμα, εκ των οποίων πολλά εισπράττονται και επί τόπου.

Πηγή Αlpha 989



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα