Δεκτές από όλες τις υπηρεσίες οι Βεβαιώσεις Φορολογικής Ενημερότητας σε ηλεκτρονική μορφή

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 16:16

Εγκύκλιο με αφορμή καταγγελίες που φτάνουν και στο Συνήγορο του Πολίτη, για την άρνηση ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών να δεχθούν Βεβαιώσεις Φορολογικής Ενημερότητας οι οποίες εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή, εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Ο υφυπουργός στην εγκύκλιό του καλεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς του δημοσίου τομέα να δέχονται την ηλεκτρονικά χορηγούμενη Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας ως έγκυρο διοικητικό έγγραφο για κάθε χρήση, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω διατύπωση ή διαδικασία επικύρωσης της εν λόγω βεβαίωσης σε Δ.Ο.Υ. ή Κ.Ε.Π. ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία. Τονίζει δε, ότι η μη τήρηση των κείμενων διατάξεων, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους υπαλλήλους που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν προς αυτές.

Ο κ. Ανδρεουλάκος καλεί επίσης τις Υπηρεσίες που έχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα μιας Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας η οποία έχει υποβληθεί σε αυτές, να προχωρούν στην εξακρίβωσή τους, με τη χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πιστοποίηση Εγκυρότητας Φορολογικής Ενημερότητας» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Χθες το απόγευμα εξάλλου ο υφυπουργός εγκαινίασε 1ο Κ.Ε.Π. Γλυκών Νερών, ενώ αύριο θα εγκαινιάσει το 2ο Κ.Ε.Π. Γλυφάδας, που βρίσκεται επί της οδού Όλγας 4 στην ¶νω Γλυφάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα