Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 08:04

* ΕΞΠΡΕΣ: "Επιχειρηματικό συμβούλιο κορυφής προτείνει ο ΣΕΤΕ. Αξιοποίηση πλεονεκτημάτων της οικονομίας με σύμπραξη τουρισμού και λοιπών κλάδων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικός "πυρετός". Το παρασκήνιο, οι δηλώσεις και τα πρόσωπα για την Τράπεζα Κύπρου".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Φέρτε πίσω τα λεφτά!..." Την επιστροφή 236 εκατ. ευρώ από αγροτικές επιδοτήσεις ζητούν οι Βρυξέλλες".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΟΤΕ: Κυβερνητική ψήφος για συμμαχία με ξένο μέτοχο. Αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ".

ΟΤΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι ''Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία για τον ΟΤΕ με απόντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, που διαφώνησε με το περιεχόμενό της. Ένταση πυροδότησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου όταν κατήγγειλε την κυβέρνηση για εκποίηση του ΟΤΕ με "τροπολογία νύχτας", για να αποχωρήσει στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι "θα ενεργήσουμε με σεβασμό σε εθνικά συμφέροντα και εθνική ασφάλεια".

ΕΕ-Επιστροφή επιδοτήσεων

Το ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "Επιστροφές ύψους 235,6 εκατ. ευρώ οφείλει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο, για παρατυπίες στις γεωργικές δαπάνες την περίοδο 1999-2004. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ποσό που οφείλει να επιστρέψει η Ελλάδα στα Κοινοτικά ταμεία αφορά 163,7 εκατ. ευρώ για το ελαιόλαδο, 37,4 εκατ. ευρώ για το βαμβάκι, 30,9 εκατ. ευρώ για τα οπωροκηπευτικά και 3.57 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς λογιστικούς ελέγχους στις οργανώσεις παραγωγών και στους μεταποιητές οπωροκηπευτικών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα