Bank of China: Πλειοδότης στην εξαγορά της Singapore Aircraft

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 10:30

TON ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ διαγωνισμό για την απόκτηση της Singapore Aircraft Leasing Enterprise, της μεγαλύτερης εταιρείας leasing αεροσκαφών της Ασίας, κέρδισε η Bank of China Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα το θέμα, μετέδωσε το Bloomberg News.

H τράπεζα προσέφερε περίπου 950 εκατ. δολ. για την εταιρεία, υπερβαίνοντας τις προσφορές ανταγωνιστριών, συμπεριλαμβανομένης της Dubai Aerospace Enterprise και της ιαπωνικής Mitsubishi Corp., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Η Bank of China θέλει να επεκταθεί στο leasing αεροσκαφών και έχει συμφωνία με την Royal Bank of Scotland Plc, που κατέχει περίπου 4,4% της τράπεζας που εδρεύει στο Πεκίνο, να αναπτύξουν των τομέα χρηματοδότησης αεροσκαφών. Η ανταγωνίστριά της, Industrial & Commercial Bank of China Corp., έχει ήδη δανείσει πλέον των 8,9 δισ. δολ. στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, καλύπτοντας τουλάχιστον 100 δάνεια αεροσκαφών και 200 εγγυήσεις, σύμφωνα με το Web site της.

Η Bank of China, που ιδρύθηκε το 1912, παρέχει εγγυήσεις σχεδόν για όλα τα αεροσκάφη που μισθώνουν οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες από τη δεκαετία του 1980, όπως αναφέρεται στο Web site της. Οι μετοχές της υποχώρησαν 0,5% σήμερα στο μέσον της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ. Ο εκπρόσωπός της Wang Zhaowen, στο Πεκίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Singapore Aircraft που μισθώνει αεροσκάφη σε 34 αεροπορικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της WestJet του Καναδά, της Shandong Airlines της Κίνας και της Kenya Airways, εμφανίζει κέρδη από την έναρξη της δραστηριότητάς της το 1993.

Τα κέρδη αυξάνονται παρά το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, που αναπτύσσονται ταχύτατα τα ταξίδια με αεροσκάφη, υποφέρουν από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Η Singapore Airlines Ltd., η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο και η γερμανική τράπεζα WestLB AG, κατέχουν η κάθε μία μερίδιο 35,5% στην Singapore Aircraft. H Temasek Holdings Pte, η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης και η GIC Special Investment το επενδυτικό σκέλος της Government of Singapore Investment Corp., κατέχουν στην εταιρεία μερίδιο από 14,5% η κάθε μία.

Οι μέτοχοι, προσέλαβαν τη Citigroup Inc. τον Ιούνιο για να εξετάσει όλες τις πιθανότητες συμπεριλαμβανομένης και της δημόσιας εγγραφής ή της πώλησης μεριδίου. Ο εκπρόσωπος της τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ, Richard Tesvich, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο, όπως και ο Sean Lee, εκπρόσωπος της Singapore Aircraft Leasing.

Η Singapore Aircraft έχει χρέος περίπου 2,5 δισ. δολ. και χρηματιστηριακή αξία περίπου 500 εκατ. δολ., σύμφωνα με τρεις τραπεζίτες, στους οποίου ζητήθηκε να διαχειριστούν τη χρηματοδότηση για έναν από τους πλειοδότες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα