Eυκλ. Τσακαλώτος: Θέλουμε περισσότερη σαφήνεια επί των μέτρων

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 12:52
UPD:13:42
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου

Μια συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητούνται οι τροπολογίες για τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα.

«Επιδιώκουμε περισσότερη σαφήνεια επί των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου στο Eurogroup να έχουμε μία συμφωνία, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στις αγορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός, μάλιστα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των κρατικών ομολόγων, ειδικά ως προς τα ομόλογα που διαθέτει ο EFSF, αλλά και στη μετάθεση της καταβολής των επιτοκίων.

Κατά τον ίδιο, «η στρατηγική της κυβέρνησης είναι πολυδιάστατη, καθώς παλεύουμε να υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις για την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υποστήριξε ότι το προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα είναι καίριας σημασίας για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα