Με συνοπτικές διαδικασίες ο διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 11:05
UPD:13:43
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου άκουσαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Άκουσαν ότι ήταν λάθος που η κυβέρνηση σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη της διευθέτησης του χρέους και για άλλη μία φορά πέρασε από κάτω, ότι ήταν λάθος η προσπάθεια για success story, ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση στην πλάτη τους, κ.ο.κ..

A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

«Ερ. Κύριε βουλευτά, θα ψηφίσετε τα μέτρα; Απ. Καιρό είχα να ακούσω αυτό το αστείο…». Αυτός ήταν ο σύντομος -αλλά ενδεικτικός για το κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- διάλογος ανάμεσα σε δημοσιογράφο και βουλευτή που συμμετείχε στη χθεσινή ενημέρωση των βουλευτών από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η ερώτηση αφορούσε τα μέτρα που κατατέθηκαν χθες ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφορούν φορολογικά και εργασιακά θέματα και είναι τα τελευταία που εκκρεμούσαν για το τυπικό κλείσιμο των υποχρεώσεων της β΄ αξιολόγησης.

Οδηγεί όμως παράλληλα και στο συμπέρασμα ότι παραγωγή πολιτικής και εσωκομματικός διάλογος με πραγματικούς όρους δεν υφίσταται πλέον στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος. Αυτό αφορά το «αστείο» που ανέφερε ο εν λόγω βουλευτής. Αποτελεί εδραιωμένη πεποίθηση σε κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η έκφραση διαφωνίας αποτελεί αυτομάτως και εμπόδιο στη συνέχιση της κυβερνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η προσπάθεια πάντως των δύο υπουργών να κάνουν κάποιες τονωτικές ενέσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον απέτυχε. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου άκουσαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Άκουσαν ότι ήταν λάθος που η κυβέρνηση σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη της διευθέτησης του χρέους και για άλλη μία φορά πέρασε από κάτω, ότι ήταν λάθος η προσπάθεια για success story, ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση στην πλάτη τους, κ.ο.κ..

Από την πλευρά του, σύμφωνα με παρευρισκόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναμένει μία θετική διατύπωση από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ενώ διαφώνησε με όσους έχουν ξεγραμμένο το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στο QE.

Η κ. Αχτσιόγλου φέρεται να καθησύχασε κάποιους που ρωτούσαν επίμονα αν είναι αληθής η πληροφορία ότι οι θεσμοί σκοπεύουν να μην επιτρέψουν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, λέγοντας ότι η εξαγγελία αυτή έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή