Ρουμανία: 1.540% η υπερκάλυψη της Alumil Rom Industry

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 10:11
UPD:10:16

Η αρχική δημόσια προσφορά για την πώληση 6,25 εκατ. μετοχών, αξίας ύψους 8,4 εκατ. ευρώ (20% της σχετικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου) της εταιρείας Alumil Rom Industry (προκειμένου αυτή να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Βουκουρεστίου) υπερκαλύφθηκε κατά 1.540%, καθώς κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίες που έληξε χθες (είχε ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου) υποβλήθηκαν προσφορές για την αγορά 96,2 εκατ. μετοχών, συνολικής αξίας 130 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για νέο ρεκόρ στη χρηματιστηριακή αγορά της Ρουμανίας καθώς η προηγούμενη σχετική επίδοση ήταν αυτή της εταιρείας Transelectrica, η αρχική προσφορά μετοχών της οποίας είχε υπερκαλυφθεί κατά 646%. «Είναι μεγάλη έκπληξη για μας επίσης.

Οι εκτιμήσεις μας έκαναν λόγο για υπερκάλυψη από 6 έως 8 φορές» δήλωσε στον τοπικό οικονομική τύπο ο επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές της Alumil, κ. Απόστολος Παπαδόπουλος – Almeida, προσθέτοντας πως η εταιρεία διέθεσε τις μετοχές της σε τιμή κατώτερη της πραγματικής τους αξίας προκειμένου να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

«Συμφωνήσαμε να διαθέσουμε τις μετοχές μας σε τιμή μικρότερη της πραγματικής τους αξίας για να προσελκύσουμε θεσμικούς επενδυτές. Λάβαμε πολύ ενθαρρυντικές ενδείξεις από την αγορά πριν από την διαδικασία της προσφοράς αλλά διατηρήσαμε την τιμή αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. Ο βαθμός υπερκάλυψης της προσφοράς καταδεικνύει πως τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι επενδυτές διαθέτουν υψηλή ρευστότητα, η οποία δυσκολεύεται να βρει ανταπόκριση στην προσφορά της χρηματιστηριακής αγοράς της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα