Mittal: Υπογραφή συμφωνίας στις 21/12 με την Ινδία για κατασκευή μονάδας

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 12:45

ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την κυβέρνηση του κρατιδίου Ορίσα της Ινδίας, θα υπογράψει στις 21 Δεκεμβρίου η Arcelor Mittal, η μεγαλύτερη εταιρεία ατσαλιού στον κόσμο, για την κατασκευή εργοστασίου αξίας 9 δισ. δολ. στο ανατολικό κρατίδιο, προχωρώντας στη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυσή της στη χώρα.

Η Mittal θα κατασκευάσει εργοστάσιο δυναμικότητας 12 εκατ. τόνων ετησίως, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Λάκσμι Μίταλ στις 7 Ιουλίου. Το έργο θα ανταγωνιστεί με την Posco, την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου, η οποία έχει προγραμματίσει τη δημιουργία venture στο κρατίδιο, αξίας 12 δισ. δολαρίων.

«Η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει εργοστάσιο στην περιφέρεια Κεοντζχάρ και ζήτηση γη έκτασης 8.000 acres», δήλωσε ο υπουργός Ατσαλιού και Ορυχείων του κρατιδίου, Παντμανάμπχα Μπεχέρα, σε τηλεφωνική του συνέντευξη σήμερα από το Ν. Δελχί.

Η Mittal Steel και η Posco σχεδιάζουν να δαπανήσου 21 δισ. δολ. μέσα στα επόμενα επτά χρόνια στην Ινδία για να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης στην πέμπτη μεγαλύτερη σε αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο. Η κατανάλωση ατσαλιού στην Ινδία προβλέπεται να αυξηθεί 7,7% ετησίως από το 2010 έως το 2015, ταχύτερα από την ετήσια ανάπτυξη 4,2% παγκοσμίως την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με το International Iron & Steel Institute.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, παραγωγής έξι εκατ. τόνων ανά φάση, σύμφωνα με τον Μίταλ, τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα