Οι Βενζινοπώλες αμφισβητούν τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΥΠΑΝ

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 14:42

Tα αποτελέσματα των ελέγχων του ΥΠΑΝ στην αγορά καυσίμων αμφισβήτητησε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για αποσπασματικούς ελέγχους.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης με ονόματα παραβατών βυτιοφορέων διανομής πετρελαίου θέρμανσης, οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται συστηματικά βάσει των κείμενων αγορανομικών διατάξεων, «οι οποίοι θα θίξουν το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης διακίνησης των καυσίμων στη χώρα μας».

Η Ομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της στους αποσπασματικούς -όπως αναφέρει- ελέγχου που γίνονται, όπως εκτιμά, «για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο του καταναλωτικού κοινού».

Η ΟΒΕ αμφισβητεί τα αποτελέσματα των ελέγχων διότι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, για παράδειγμα, παραπέμπονται ως παραβάτες όσοι στα βυτιοφόρα δεν έχουν σφραγισμένους μετρητές, ενώ με βάση την ΑΔ 14/89 (άρθρο 393) αυτοί δεν αναφέρονται στον υποχρεωτικό εξοπλισμό των βυτιοφόρων, επειδή όμως τα καύσιμα παραδίδονται κατ' όγκο, υποχρεούνται βάσει του συγκεκριμένου άρθρου να έχουν τους μετρικούς κανόνες (βέργες).

Προτείνει επίσης «όπως τα διενεργούντα τον έλεγχο συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης παρακολουθήσουν πραγματικές παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να παύσουν να είναι τυπολάτρες και αφετέρου να διαπιστώσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια κατ' οίκον παράδοση πετρελαίου θέρμανσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα