Παπαθανασίου: Οι τιμές θα μειωθούν λόγω αυξησης του ανταγωνισμού

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 14:54

Μείωση τιμών λόγω της έντασης του ανταγωνισμού προέβλεψε για το επόμενο διάστημα ο υφυπουργός Aνάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι επί των ημερών του επέτρεψε καθεστώς ασυδοσίας στην αγορά. Ενώ στο πρώτο δεκάμηνο του 2006 έγιναν 66.000 έλεγχοι, δεν υπάρχουν αξιόπιστα σχετικά στοιχεία από την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε και πρόσθεσε:

«Πείτε μας, πόσους ελέγχους κάνατε, ποια ονόματα δώσατε στη δημοσιότητα, πόσα πρόστιμα βάλατε και εισπράξατε; Διότι εμείς δεν βρήκαμε απολογιστικά στοιχεία, ίσως επειδή πριν, λειτουργούσε ασύδοτη η αγορά. Επί είκοσι χρόνια τι κάνατε για τα καρτέλ, πότε βάλατε πρόστιμα στις τράπεζες, γιατί δίνατε πιστοποιητικά φερεγγυότητας στις ασφαλιστικές εταιρείες χωρίς ελέγχους;»

Όπως επίσης τόνισε, οι «συμφωνίες κυρίων» που έφεραν ακρίβεια στην αγορά, θα «μείνουν πίσω».

Ο υφυπουργός παρατήρησε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκε στη Βουλή κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ, όπως αυτή για το εμπόριο και την προσαρμογή των ωραρίου.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, αυξήθηκε εντυπωσιακά ο τζίρος, άντεξαν οι μικρές επιχειρήσεις, τα μικρά μπακάλικα έχουν τζίρο 9-10 εκατ ευρώ τζίρο ετησίως, η απασχόληση στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκε, ενώ ο ανταγωνισμός αυξάνεται, σημείωσε ο κ. Παπαθανασίου.

Ειδικά για τον τομέα του γάλακτος, ο κ. Παπαθανασίου υποστήριξε ότι λόγω ανταγωνισμού το ένα λίτρο πωλείται κάτω από 1,20 ευρώ, ακόμα και με 85 λεπτά.

Όπως προέβλεψε, ο πόλεμος των τιμών στην αγορά θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, σημειώνοντας ότι ήδη το μεγαλύτερο μέρος των αγαθών στο "καλάθι της νοικοκυράς" αυξάνεται με μικρότερους ρυθμούς από τον πληθωρισμό.

Τέλος,ο υφυπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την κατάθεση νέου νόμου για τους καταναλωτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα