Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 08:22

* ΕΞΠΡΕΣ: «Σταματήστε τον διασυρμό της Ελλάδας στα λιμάνια». Διάβημα των επιχειρήσεων προς κυβέρνηση, διοικήσεις ΟΛΠ-ΟΛΘ και λιμενεργάτες».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Διπλό χτύπημα στις κάλπες. Επιχείρηση άλωσης του συντηρητικού χώρου και υπονόμευσης της προσέγγισης ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού».

* ΚΕΡΔΟΣ: « Απάντηση με αγωγές στον ΟΛΠ. Έμποροι, εισαγωγείς, εξαγωγείς και ναυτικοί πράκτορες ξεσηκώνονται».

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: « Οι μετοχές 4χ4 της Σοφοκλέους. ¶στρο λαμπρό οδηγεί και φέτος το Χ.Α. και προοιωνίζεται νέα ρεκόρ».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Θα κριθεί στην εφαρμογή ο Προϋπολογισμός του 2007. Μετά την ψήφισή του από την Εθνική Αντιπροσωπεία».

Λιμάνια

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «να σταματήσουν τον διασυρμό της χώρας στον διεθνή εμπορικό στίβο, αγνοώντας το πολιτικό και κοινωνικό κόστος, κάλεσαν την κυβέρνηση, τις διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ αλλά και τους λιμενεργάτες, οι παραγωγικές τάξεις της χώρας. Περισσότερα από 150.000 containers με προορισμό την Ελλάδα είναι «παγιδευμένα» σε λιμάνια του εξωτερικού ενώ μόνο στον Πειραιά περιμένουν με εξαγώγιμα είδη 2.500 containers».

Σοφοκλέους

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ υποστηρίζει ότι «από τις 30 μετοχές που κινούνται ανοδικά και τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι 12 εκφράζουν εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά 25 αφορούν τίτλους εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των 100 εκατ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα