Toyota: Φλερτάρει με την πρώτη θέση της General Motor

Το 2007 με πωλήσεις αυτοκινήτων σε επίπεδα ρεκόρ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 08:37

ΑΥΞΗΣΗ 6% το 2007 θα σημειώσουν οι πωλήσεις των οικονομικών σε καύσιμα αυτοκινήτων σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη, όπως εκτιμά η Toyota Motor Corp., κάτι το οποίο είναι πιθανόν να θέσει τέλος στην επί 81 έτη κυριαρχία της General Motor Corp. στη θέση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Toyota συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των θυγατρικών της, Daihatsu Motor Co. και Hino Motors Ltd., πιθανόν να ανέλθουν συνολικά σε 9,34 εκατ. οχήματα το επόμενο έτος, περισσότερα από τα 8,8 εκατ. φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Katsuaki Watanabe, άνοιξε εργοστάσιο 1,28 δισ. δολ. τον περασμένο μήνα στο Τέξας των ΗΠΑ και θα αρχίσει το επόμενο έτος την παραγωγή αυτοκινήτων στη Ρωσία. Η αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ότι την τρέχουσα χρήση θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ, αποτέλεσμα των πωλήσεων των μοντέλων Camry και RAV4 στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι μετοχές της Toyota, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 27%, σημείωσαν άνοδο έως 1,3%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 7.780 γιέν η μία στο Τόκυο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι 13 φορές υψηλότερη της αντίστοιχης της General Motors.

Τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου η εταιρεία εκτιμά ότι τα καθαρά της κέρδη θα σημειώσουν αύξηση 13%, φθάνοντας στο 1,55 τρισ. γιέν (13 δισ. δολ.). Οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν στα 23,2 τρισ. γιέν.

Αντιθέτως, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της General Motor, Rick Wagoner, κλείνει 12 εργοστάσια στη Βόρειο Αμερική, στο πλαίσιο του σχεδίου αναχαίτισης των ζημιών, οι οποίες πέρυσι ανήλθαν σε 10,6 δισ. δολάρια. Επίσης η GM εξαγοράζει 34.400 εργαζομένους για να βοηθήσουν στη μείωση του ετήσιου κόστους κατά 9 δισ. δολ. έως τα τέλη αυτού του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα