British Airways: Ματαίωση πτήσεων για τρίτη ημέρα στο Heathrow

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 13:33

ΠΕΡΙΠΟΥ το 40% των προγραμματισμένων πτήσεων μικρών αποστάσεων ματαίωσε από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για τρίτη ημέρα η British Airways Plc, αποτέλεσμα της πυκνής ομίχλης αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού», χιλιάδες επιβάτες στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

Οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων πραγματοποιούνται, ενώ η εταιρεία χρησιμοποιεί δύο τύπους αεροσκαφών τύπου Boeing 747 και 777 για να αυξήσει τη δυναμικότητα κοντινών αποστάσεων από το Heathrow στη Μαδρίτη, τη Φραγκφούρτη, τη Γενεύη και την Κοπεγχάγη από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι περιορισμοί των πτήσεων ισχύουν και σήμερα μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 20 Δεκεμβρίου, να περιορίσουν τον αριθμό των απογειώσεων και των προσγειώσεων στο Heathrow με αποτέλεσμα 315 ματαιώσεις πτήσεων μόνο χθες. Το Heathrow που ανήκει στο σκέλος BAA Plc της Ferrovial SA, διαχειρίζεται περίπου 1.300 απογειώσεις και προσγειώσεις ημερησίως αεροπορικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Virgin Atlantic Airways Ltd., της Air France-KLM Group και της Deutsche Lufthansa AG.

Η British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις και κάποιες για άλλους προορισμούς της Ευρώπης, από τις 20/12 και χθες.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις για τους επιβάτες και να καταφέρουν να ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο επικεφαλής της ΒΑΑ για το αεροδρόμιο του Heathrow, Mark Bullock, σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας: «Οι καθυστερήσεις πτήσεων είναι το αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων, των απαραίτητων ορίων ασφαλείας και της έλλειψης επιπλέον δυναμικότητας του Heathrow».

Ο καιρός στο Heathrow θα παραμείνει ομιχλώδης ή νεφελώδης με φτωχή ή πολύ φτωχή ορατότητα έως αύριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, στο Web site της. H ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί σε «καλή» στις 24 Δεκεμβρίου, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Οι ματαιώσεις πτήσεων στο Heathrow πιθανόν επηρέασαν 400.000 ταξιδιώτες χθες εκ των οποίων οι μισοί θα μπορούσαν να μείνουν και να μην ταξιδέψουν, ενώ οι άλλοι μισοί που πιθανόν έφθασαν στο Heathrow αποκλείστηκαν, ανέφερε την ίδια ώρα, ο διευθυντής επικοινωνιών της ΒΑΑ Duncan Bonfield.

Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν επίσης προβλήματα και σε άλλα βρετανικά αεροδρόμια, που δεν ανήκουν στην ΒΑΑ. Το London City Airport ματαίωσε κάποιες πτήσεις χθες εξ αιτίας της ομίχλης και οι αρχές συμβούλευσαν τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες πριν ταξιδέψουν, όπως αναφέρεται στο Web site του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα παρά μόνο μικρές καθυστερήσεις πτήσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Tim Blythe/

H Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας, αναθεώρησε προς τα κάτω τον δείκτη ροής του Heathrow ή τον αριθμό των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, κατά 40% από τις 20 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε χθες ο Richard Wright εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Τα αεροδρόμια που ανήκουν στην ΒΑΑ, η οποία αγοράστηκε από την Ferrovial τον Αύγουστο, διαχειρίζονται το 90% της επιβατικής κίνησης των αεροπορικών εταιρειών στο νοτιοανατολική Αγγλία και το 80% στη Σκωτία. Το Heathrow εξυπηρέτησε το 2005, 67,7 εκατ. επιβάτες. Μεγαλύτερος πελάτης του αεροδρομίου είναι η British Airways, η οποία διαθέτει βάση σε αυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα