Υπεγράφη η σύμβαση νέου οδικού έργου στον άξονα Ηράκλειο-Αγ.Δέκα-Βιάννος-Ιεράπετρα

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 18:41

Yπεγράφη σήμερα, παρουσία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, η σύμβαση του έργου «Βελτίωση της οδού, νέα χάραξη και κατασκευή κόμβων», 5ο υποέργο του έργου «Οδικός άξονας Ηράκλειο - Αγ.Δέκα - Βιάννος - Ιεράπετρα».

Η σύμβαση υπεγράφη από τον εκπρόσωπο του ελληνικού Δημοσίου, Προϊστάμενο της ΔΕΚΕ, Θ. Κατσούλη, και τον ανάδοχο του έργου κ. Γ. Συνατάσακη της «Δομικής Κρήτης».

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης - Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με προϋπολογισμό μελέτης 10.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 19%) και χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ κατά 80% και από εθνικούς πόρους κατά 20%.

Η δημοπρασία του έργου διενεργήθηκε την 12-10-2006 και έλαβαν μέρος επτά εταιρείες με εκπτώσεις άνω του 10%. Ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία «Δομική Κρήτης ΑΕ» με μέση τεκμαρτή έκπτωση 26,735% και συνολική προσφορά (με ΦΠΑ) 7.326.480,43 €.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, Προϊσταμένη Αρχή η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κρήτης και Διευθύνουσα Υπηρεσία η Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συμβατική προθεσμία του έργου είναι 2 έτη (24 μήνες) από σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα