Βάσω Παπανδρέου: Απίθανες αλχημείες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2006 19:01

«Τα στοιχεία για την εκτέλεση προϋπολογισμού αποδεικνύουν ότι άλλο προϋπολογισμό ψήφισε η Ν.Δ. στη Βουλή και άλλο προϋπολογισμό υλοποιεί.

Αποκλίσεις υπάρχουν ακόμη και σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Ακόμη χειρότερα, το ίδιο το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν μπορεί καν να ελέγξει τις δαπάνες του "οίκου" του. Στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/27/1283489.htm οι πληρωμές δαπανών τακτικού προϋπολογισμού για το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (πλην γενικών κρατικών δαπανών) έχουν φτάσει τα 2,6 δισ. ευρώ αντί των προϋπολογισθέντων για το σύνολο του έτους 837,502 εκατ. ευρώ.

Ερωτήματα υπάρχουν επίσης, σχετικά με το γεγονός ότι πουθενά δεν έχουν καταγραφεί δαπάνες για τα χρέη των νοσοκομείων. Και ενώ το δημόσιο χρέος και τα επιτόκια αυξάνονται, μειώνονται τα ποσά για πληρωμή τόκων. Αντίθετα, άλλοι κωδικοί αυξάνονται, ώστε να διατυπωθεί στα χαρτιά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Αλογοσκούφης προσπαθεί με τις απίθανες αλχημείες του να πείσει τους πολίτες για τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Η πραγματικότητα όμως, τον διαψεύδει καθημερινά», σχολίασε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα