Το Ιατρικό Αθηνών για πρόταση εξαγοράς του «Ερρίκος Ντυνάν»

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2006 19:10

«Θέλω να επαναλάβω ότι ουδεμία συγκεκριμένη, έστω και ευτελούς τιμήματος, πρόταση μας υπεβλήθη από το Ιατρικό Αθηνών για αγορά του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν". Επιθυμώ, επίσης, να διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε εδήλωσα ή υπαινίχθην στον Τύπο ότι προτιθέμεθα να πουλήσουμε το νοσοκομείο μας. Δεν γνωρίζω τους λόγους και τις σκοπιμότητες των ανακοινώσεων μιας εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας σε σχέση με το "Ερρίκος Ντυνάν" και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Οπως, μη έχοντες σχέση με το ΧΑ ως Κοινωφελές Ιδρυμα, αγνοώ τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ενημέρωση ή και προστασία του επενδυτικού κοινού. Αντιθέτως γνωρίζω, όπως και το πανελλήνιο, τις προθέσεις του παραπάνω εισηγμένου Ομίλου και ότι μας οφείλει 450.000 ευρώ μετά από τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Παρακαλώ τέλος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΧΑ να διευκρινίσουν προς το Ιδρυμά μας και το κοινό, με ποια διαδικασία ο πρωθυπουργός της χώρας και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες θα μπορούσαν να εμπλακούν σε μια τέτοια υποτιθέμενη ιδιωτική συναλλαγή. Εκτός εάν η ανοίκεια δημόσια επίκλησή τους επιχειρεί να προσδώσει κύρος στα ανυπόστατα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέας Μαρτίνης σε σημερινή ανακοίνωση, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΧΑ.

Το Ιατρικό Αθηνών με ανακοίνωσή του7 στις χρηματιστηριακές αρχές τονίζει: «1. Η πρότασή μας προς το Ιδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, υπό προϋποθέσεις και όρους νομιμότητας διατελούσα, για την εξαγορά της ομώνυμης κλινικής με τίμημα ανώτερο εκείνου του τυχόν προσφερομένου - με αντίστοιχη δέσμευση - από τον ανταγωνισμό, διετυπώθη στη συνέχεια των δημόσιων αναφορών περί επικειμένης πώλησης του.

2. Η πρότασή μας αυτή, σοβαρή και σπουδαία καθεαυτή, επεδόθη, λόγω μείζονος πολιτικού ενδιαφέροντος, στο πολιτικό γραφείο του κ. Πρωθυπουργού και στους εμπλεκόμενους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Υγείας.

3. Είναι στη διάθεσή σας, εφόσον εσείς το κρίνετε αναγκαίο, φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου μετά του αποδεικτικού επιδόσεως της πιο πάνω πρότασής μας στο κοινωφελές ίδρυμα Ερρίκος Ντυναν.

4. Θεωρείται ως αυτονόητη η εκπλήρωση της υποχρέωσής μας για άμεση και αμελλητί ενημέρωση του Χ.Α. επί κάθε συναφούς κίνησής μας, εκτιμωμένου, ότι την ως άνω πρότασή μας προστατέψαμε με σιωπή, ως αναγομένη σε προφανώς πρόωρο στάδιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα