ΒΙΚΟΣ Α.Ε.: Νέες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 07:35
UPD:08:06

Tης Δανάης Αλεξάκη

Χρονιά ορόσημο είναι η φετινή για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., καθώς συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και προχωρά στην υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ και «επέκταση» μέσω εξαγοράς της εταιρείας Νατούρα Εμφιαλωτική.  

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η διοίκηση της εταιρείας, ο επενδυτικός σχεδιασμός αφορά στην εγκατάσταση επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο της Βίκος στην Περίβλεπτο, καθώς και στην επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο εργοστάσιο του Καλπακίου με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και νέα γραμμή παραγωγής αναψυκτικών. Ταυτόχρονα, οι αποθήκες της εταιρείας επεκτείνονται συνολικά κατά 15.000 τ.μ., ενώ ενισχύεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών στο εργοστάσιο της PETCOM Plastics, με την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Οι νέες επενδύσεις έρχονται ως φυσική εξέλιξη και συνέπεια της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα μας, τόσο για το νερό όσο και για τα αναψυκτικά, η οποία δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής. Οι επενδύσεις αυτές είναι απόλυτα σύμφωνες με το επενδυτικό μοντέλο που πάντοτε ακολουθεί η Βίκος, δηλαδή τον συστηματικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας για να ανταποκρίνονται στα ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Πρόκειται για επενδύσεις που πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, δίνουν αξία και τόνωση στην τοπική οικονομία της Ηπείρου, και δημιουργούν θέσεις εργασίας», σχολιάζει σχετικά ο κ. Πέτρος Σεπετάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Συνολικά στα 25 χρόνια λειτουργίας η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 125 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει επίσης γραμμή παραγωγής και στο νομό Κορινθίας, ενώ στο πλαίσιο των σχεδιασμών «επέκτασης» προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του 70% της Νατούρα Εμφιαλωτική, η οποία διαθέτει στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς» και το επιτραπέζιο νερό «Ίρις». Επιδίωξη είναι εντός διετίας να αποκτήσει το 100% της Νατούρα.

Αντίστοιχα, εντός διετίας δεν αποκλείεται να διευρυνθεί και η υφιστάμενη συνεργασία της Βίκος με την Έψα ( στην οποία η ηπειρωτική βιομηχανία συμμετέχει με 25%) στη κατεύθυνση της κατηγορίας των αναψυκτικών σε γυάλινη συσκευασία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της περαιτέρω θωράκιση της θέσης της στην αγορά η Βίκος προχώρησε εφέτος στην διεύρυνση της γκάμας των αναψυκτικών με τη προσθήκη τριών κωδικών με γλυκαντικά από το φυτό στέβια.

Σημειώνεται ότι η Βίκος διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς εμφιαλωμένου νερού από το 2006, ενώ οι πωλήσεις των αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά 40% το 2016 και αντίστοιχα η αύξηση για το πρώτο τρίμηνο του 2017 είναι της τάξης του 70%.

Σε επίπεδο μεγεθών η περσινή χρονιά εμφάνισε ενισχυμένα έσοδα περί το 5% στα 67,5 εκατ. ευρώ και κέρδη περίπου 13 εκατ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 «τρέχει» με αύξηση 10,5% ενώ οι προβλέψεις της εταιρείας αναμένουν η χρονιά να κλείσει με ενίσχυση εσόδων 4-5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα