Οριακές μεταβολές στα ελληνικά ομόλογα

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 13:23
UPD:13:24
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (13.12), η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρεί κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 5,734%, ενώ η απόδοση των 2ετών κρατικών ομολόγων ενισχύεται κατά 11 μονάδες βάσης στο 5,677%.

Παρά το θετικό κλίμα στις χώρες της ευρω-περιφέρειας, οι επενδυτές φαίνεται πως αναμένουν την έκβαση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προσδοκώντας την επίτευξη συμφωνίας για το ζήτημα του χρέους.

Άλλωστε, ενδεχόμενος «λευκός καπνός» θα συνεπάγεται την άμεση ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η οποία με τη σειρά της θα προλειάνει το έδαφος για την πρώτη έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές, μετά το 2014.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, διαγράφοντας θετική πορεία, χάρη στην πολιτική αβεβαιότητα των ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχωρεί κατά 2,3 μονάδες βάσης, της Ισπανίας κατά 1 μονάδα βάσης και της Πορτογαλίας κατά 4,6 μονάδες βάσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα